Stel niets uit

Veel mensen willen een bepaald doel bereiken maar houden het bij dromen over hoe het zou zijn als dat doel is behaald. Zij vergeten daarbij een belangrijk element dat belangrijk is bij succesvol worden en dat is actie ondernemen in het hier en nu. Niet morgen, niet overmorgen, maar nu. Veel mensen hebben wel een bepaalde toekomstwens, maar nemen niet de stappen die nodig zijn om daar te komen. Ze stellen maar uit. Ze wachten op het juiste moment of zijn bang te falen wanneer zij nu beginnen met actie ondernemen. Maar hierdoor beginnen zij helemaal nooit. Wanneer je nu begint met actie ondernemen en je doet nu niet het juiste, dan zal dit zich automatisch corrigeren naar wel de juiste stappen ondernemen om succesvol te worden.

 

 

Laat je niet afleiden

Het komt nogal eens voor dat mensen in onze omgeving ons waarschuwen voor mogelijk onheil op ons pad wanneer we onze doelen aan het nastreven zijn. Hoewel deze personen vaak de beste bedoelingen hebben, kunnen die waarschuwingen ook een smoes of excuus worden om bepaalde stappen richting succes niet te nemen. Neem de waarschuwingen daarom ter kennisgeving aan, maar ga vervolgens wel je eigen gang. Mensen zijn namelijk geneigd om beren op de weg te zien, veel meer dan er daadwerkelijk zijn, en je omgeving zou je zo wel eens kunnen blokkeren om echt succesvol te worden. Laat je niet afleiden of blokkeren door je omgeving.

 

 

Stel prioriteiten

Welke activiteiten dragen bij aan het succesvol worden en welke activiteiten zorgen voor stilstand? Het is heel belangrijk om prioriteiten te stellen, want je kunt je tijd maar één keer besteden. Zorg dus dat je je tijd goed besteed en dat je activiteiten altijd bijdragen aan succesvoller worden. Misschien moet je bepaalde dingen plaats laten maken voor je succes. Heb je geen tijd, dan is het zaak dat je tijd maakt. Succes komt niet vanzelf en is ook zeker geen kwestie van geluk hebben. Succesvol zijn is een kwestie van consequent de juiste stappen zetten.

 

 

Geef niet op

Blijf de stappen zetten richting jouw succes. Wellicht ben je bezig met het opzetten van een onderneming of ben je bezig om een bepaalde titel te halen in een vechtsport. Geef niet op. Vaak wordt succes namelijk niet behaald omdat iemand te snel opgeeft. Het opzetten van een onderneming gaat niet over een nacht ijs. Iemand die karatelessen neemt is niet binnen enkele maanden grootmeester. Maar als je niet opgeeft dan komt het succes na verloop van tijd.

 

 

Denk positief

Denk altijd positief. Ga niet zitten klagen zoals zoveel Nederlanders al doen. Waar je aan denkt en waar je over praat, dat trek je aan. Ga je dus zitten klagen, dan zul je alleen maar meer negativiteit aantrekken en dat is verspilling van je tijd. Ook jaag je de positieve mensen weg wanneer je steeds klaagt. En dit zijn de mensen die je juist in je omgeving wilt hebben als je succesvol wilt worden.