Geloof en geloofsovertuigingen

Met het geloof wordt in dit artikel de veronderstelling of iets waar of niet waar is bedoeld. De betekenis van geloof in dit artikel is dus niet de religie. Een geloof is altijd gekoppeld aan bepaalde overtuigingen. Oude geloofsovertuigingen zijn bij ons gevormd tijdens onze jeugdige jaren en door andere belangrijke gebeurtenissen in ons leven. Veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat hun geloof door anderen wordt beïnvloed. Wat je gelooft wordt beïnvloed door onder andere je familie en de media.

 

 

Geloofsovertuigingen hebben invloed op gedachten, gevoelens, houding en acties

Wat je gelooft is het fundament van jouw realiteit. Je overtuigingen hebben invloed op je gedachten, gevoelens, houding en acties. Zo schep je jouw werkelijkheid door je eigen geloofsovertuigingen. Ze zijn de blauwdruk van jouw leven. Daarom is het zo belangrijk om positieve overtuigingen te hebben, zodat je werkelijkheid op een positieve manier wordt geschapen.

 

 

Succes en geloofsovertuigingen

Iemand die niet gelooft dat hij of zij iets kan en daarom iets maar probeert, zal een grotere kans lopen om te falen. De persoon die in zichzelf gelooft en gelooft dat hij het aankan zal een grotere kans hebben om te slagen. Bij wedstrijden en in de politiek zie je dat de persoon met de sterkste geloofsovertuiging altijd wint.

 

 

Nieuwe geloofsovertuigingen door positieve affirmaties

Het is altijd beter om ondersteunende geloofsovertuigingen te hebben in plaats van afbrekende geloofsovertuigingen. Met affirmaties kun je je nieuwe "ik" beschrijven en deze werkelijkheid laten worden. Affirmaties zijn eigenlijk losse statements die je over jezelf hardop kunt zeggen, zoals "ik ben gezond" of "ik ben gelukkig". Wanneer je deze affirmaties vaak gebruikt, ga je jezelf en gaan anderen je daadwerkelijk als gezonder en gelukkiger zien.

 

Wat je ook kunt doen is je nieuwe geloofsovertuiging op een post-it briefje plakken op een plek waar je het vaak zult zien. Op de spiegel in de badkamer of bijvoorbeeld het dashboard van de auto. Hoe meer je de tekst leest, hoe meer je erin gaat geloven. En hoe meer succes je in het leven zult hebben.